Aktuality
Zdravotnické odbory souhlasí s návrhem ministra zdravotnictví J. Blatného na odměny pro záchranáře, ovšem s podmínkou, že bude řešit jejich příplatky. Zároveň požadují mimořádné odměny 75.000 Kč hrubého také pro zaměstnance hygienických stanic a zdravotních ústavů! zveřejněno 18.03.2021
Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR (OSZSP ČR) souhlasí s návrhem ministra zdravotnictví Jana Blatného, aby i záchranáři obdrželi mimořádné odměny za práci při druhé vlně pandemie COVID-19 ve stejné výši jako ostatní zdravotníci, tedy 75.000 Kč hrubého, ovšem s podmínkou, že ministr bude zároveň řešit jejich příplatky. Podle tiskové zprávy zdravotnických odborů to předsedkyně OSZSP ČR Dagmar Žitníková dnes napsala ministrovi Janu Blatnému.
Potravinářská komora ČR monitorovala záchyty ve firmách, pohybují se kolem 1 % zveřejněno 18.03.2021
O budoucím vývoji na trhu práce zveřejněno 16.03.2021
Už dlouho se hovoří o nedostatku pracovních sil v naší ekonomice. Pamětníci vyprávějí, že se o něm mluvilo již v padesátých či šedesátých letech. Stejně tak i později – prostě nejsou lidi, to byla oblíbená výmluva na to, že se něco nedařilo.
Výroba v zemědělských a potravinářských podnicích pokračuje. Povinné testování odhalilo minimum pozitivních zaměstnanců zveřejněno 16.03.2021
Krátký čas na přípravu, nedostatek testovacích sad, špatná komunikace s distributory, nízká kapacita očkovacích center, problémy s cenou jednotlivých typů sad, refundace nákladů od státu, nedořešená legislativa při pozitivitě zaměstnanců a časová a finanční náročnost testování zaměstnanců. To všechno jsou problémy, se kterými se potýkají zemědělské a potravinářské podniky napříč celou Českou republikou, jak to uvádí tisková zpráva Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Koronavirus tvrdě dopadl na restaurace a obchody s oblečením. Podnikatelé hodnotí rok s epidemií zveřejněno 16.03.2021
Letošní leden byl například pro restaurace druhý nejhorší měsíc za poslední rok. Lidé v restauracích v prvním měsíci nového roku utratili zhruba třetinu toho, co před rokem. Větší propad tržeb měly jen loni v dubnu. V posledním roce měly restaurace otevřeno šest měsíců, většinou ale s omezením otevírací doby a dalšími opatřeními. Koronavirus ale tvrdě zasáhl třeba i oděvní průmysl, jak zveřejnila Česká televize ve svém speciálním pořadu o dopadech koronaviru na českou ekonomiku.