• Zveřejněno: 30.06.2021
Nadace Zemědělské fórum v rámci programu "Cena Evropského hospodářského a sociálního výboru pro občanskou společnost 2021- Opatření v rámci klimatu" předložila Projekt "Zastavme změnu klimatu zelenými prázdninami".
 
Předkládaný projekt využívá soustředění dětí z různých regionů na jednom místě v přírodě a klade si za cíl pomoci jim vytvořit si ke svému prostředí kladný vztah. Nesoustředí se však pouze na vzdělávání dětí, ale umožní jim podílet se na přímé pomoci přírodě a vidět reálně pozitivní dopad vlastní aktivity. Výchova je dlouhodobý proces, proto je důležité, že projekt bude probíhat nejen po dobu turnusů letní dětské rekreace, ale bude v jiné formě pokračovat s využitím moderních informačních technologií a sociálních médií.
 
 
Cena 2021 odmění účinné, inovativní a kreativní iniciativy organizací občanské společnosti nebo jednotlivců na území EU, jejichž cílem je podpora spravedlivého přechodu k nízkouhlíkové ekonomice odolné vůči změně klimatu. Cílem Ceny občanské společnosti, která se uděluje každoročně, je odměňovat a podporovat iniciativy organizací občanské společnosti nebo jednotlivců, které významně přispěly k podpoře evropské identity a integrace. Celkovým cílem ceny je zvýšit povědomí o příspěvku, který mohou organizace občanské společnosti nebo jednotlivci přispět k vytváření evropské identity a občanství způsobem, který podporuje společné hodnoty, které jsou základem evropské integrace.
Úplné znění projektu Nadace Zemědělské fórum "Zastavme změnu klimatu zelenými prázdninami" naleznete v příloze.
 
 
 
Přílohy:
Registrací uživatel získá přístup k exkluzivním informacím.
Registrace   |   Přihlášení

Informace pro organizace zaměstnavatelů a odborové organizace

  • Zveřejněno: 26.07.2024
Předsednictvo Rady hospodářské a sociální dohody ČR na svém 173. jednání, které se konalo dne 16. července 2024 na Úřadu vlády, mj. schválilo „Priority prevence rizik vzniku poškození zdraví zaměstnanců následkem pracovního úrazu nebo nemoci z povolání pro rok 2025“ k naplnění ustanovení § 320a písm. b) zákoníku práce.

Stát zvýší dotaci na agrolesnictví, zájem je enormní

  • Zveřejněno: 26.07.2024
Zemědělci vysazují stromy, protože nabízejí stín i útočiště pro zvířata, fungují jako větrolam a navíc nesou ovoce nebo se po čase dají prodat na dříví. Hlavně však mohou na vysazování stromů na polích získat dotace. Zájem o ně ministerstvo zemědělství překvapil. iDNES