• Zveřejněno: 06.11.2018

V pondělí dne 5.11.2018 byl předán návrh Kolektivní smlouvy vyššího stupně v odvětví zemědělství na rok 2019 předsedovi Českomoravského svazu zemědělských podnikatelů Ing. Františkovi Winterovi a v úterý dne 6.11.2018 předsedovi Zemědělského svazu ČR Ing. Martinovi Pýchovi.

Jako hlavní body byly do návrhu KSVS zakotveny mininimální mzdové tarify s nárůstem o 8 % a příspěvěk zaměstnavatelů na penzijní připojištění/doplňkové penzijní spoření nebo životní pojištění zaměstnanců navýšený až na 850 Kč měsíčně.

Registrací uživatel získá přístup k exkluzivním informacím.
Registrace   |   Přihlášení

Vyjádření Zemědělského svazu ČR po jednání vlády 13. března 2024

  • Zveřejněno: 14.03.2024

Praha, 14. března 2024 - Zemědělský svaz ČR hodnotí kroky vlády ČR, které zveřejnila včera v souvislosti se zemědělstvím, jako posun správným směrem. Jde však jen o dílčí změny, které nemohou svou podstatou významně ovlivnit negativní situaci, ve které se evropské a tím i české zemědělství ocitlo. Tyto dílčí úpravy proto nemohou odradit zemědělce od dalších protestů.

Rozhořčení zemědělci se, za svá práva, budou brát. Ústrky Green Dealu, ale i současné vlády si nechtějí nechat líbit!

  • Zveřejněno: 15.03.2024
V poslední době, zhruba od podzimu loňského roku a zároveň i počátkem roku letošního, zemědělci, především ze západoevropských zemí, to je zejména v Německu, Francii, Itálii, velmi razantně protestují proti zemědělské politice Evropské unie, kterou pro posední funkční období Evropské komise a Evropského parlamentu ztělesňuje projekt Green Deal.