• Zveřejněno: 05.07.2021
  • Autor: Miroslav Svoboda

Agrosalon Země živitelka, plánovaný od 26. do 31. srpna, připravuje českobudějovické výstaviště v plném rozsahu, bez omezení kapacity. Představí se přes 500 vystavovatelů. Firma při výstavě otevře zmodernizovaný pavilon Z, nově nabídne i 3500 metrů čtverečních venkovních ploch. Podle portálu Zemědělec.cz to uvedl předseda představenstva výstaviště Martin Karban.

„Zemi živitelku připravujeme v plném rozsahu, vycházíme z dosavadních epidemických vývojů. Budeme nabádat jak vystavovatele, tak návštěvníky, aby dodržovali základní hygienická pravidla. Největší problém teď je, že běžně se Země živitelka připravuje od března, my ji připravujeme poslední tři týdny,“ řekl Martin Karban.

Firma využije i vstupní turnikety, díky nimž lze sledovat počet návštěvníků. Součástí programu budou tvůrčí dílny, jak zavádět nové zemědělské technologie do praxe. Výstaviště bude mít i nové zpevněné venkovní plochy zabírající 3500 metrů čtverečních.

Na letošní Zemi živitelce otevře výstaviště zmodernizovaný pavilon Z. Přestavělo ho na výstavní, kongresové a kulturní centrum s kapacitou až 1000 lidí. Jde o největší investici firmy za posledních deset let, spolu s dalšími menšími dosáhnou letošní investiční výdaje 200 milionů Kč. Výstaviště zbouralo již dříve dvě restaurace, vzniknou nové. Přestaví i pavilony R1, R2 a R3. Nové výstavní plochy vznikají na místě bývalých pavilonů F a J.

„Mou základní strategií je dostat Zemi živitelku a celé výstaviště tam, kde byly v letech 2018 a 2019. Obnovit všechny veletrhy, které tady byly, plus budeme mít nový pavilon Z, multifunkční, kde budeme mít úplně jiné možnosti, které můžeme nabídnout organizátorům koncertů, eventuálně kongresů. Byl jsem mile překvapen, že zájem o kongresy je, ukazuje se, že videokonference nestačí, že lidé se chtějí potkat,“ dále sdělil Martin Karban. V rozvojových plánech se počítá i se dvěma budovami Národního zemědělského muzea: výstavní objekt a muzeum zaměřené na rybářství.

  • Zdroj: Zemědělec.cz
Registrací uživatel získá přístup k exkluzivním informacím.
Registrace   |   Přihlášení