• Zveřejněno: 02.04.2020

Vážení občané,
My, zemědělci České republiky v této složité době, kdy relativně nízká soběstačnost ve výrobě potravin nás všechny znepokojuje, prohlašujeme naši připravenost v navýšení soběstačnosti ve výrobě základních, kvalitních a bezpečných zemědělských komodit jako je

ZELENINA, OVOCE, BRAMBORY
VEPŘOVÉ MASO, DRŮBEŽÍ MASO, VAJÍČKA
A OSTATNÍ KOMODITY, KDE V SOUČASNÉ DOBĚ NEDOSAHUJEME
SOBĚSTAČNOST.

K navýšení je ale nezbytné přizpůsobit naši legislativu, a to zejména zákon o potravinách, zákon o významné tržní síle a zákon o ochraně zemědělského půdního fondu.
Věříme, že nejen naši politici, ale celá naše veřejnost v těchto složitých dobách podpoří naši iniciativu, jelikož jde o výživu českého národa, zajištění soběstačnosti a produkci bezpečných potravin pro náš lid.

Prezidium AK ČR
Ing. Zdeněk Jandejsek, CSc., prezident
Ing. Bohumil Belada, viceprezident
Ing. Josef Kubiš, viceprezident
Ing. Václav Hlaváček, CSc., viceprezident
Ing. Leoš Říha, viceprezident
RNDr. Vladimír Veselý, viceprezident

1.4.2020

 Agrární komora České republiky

  • Zdroj: Agrární komora ČR
Registrací uživatel získá přístup k exkluzivním informacím.
Registrace   |   Přihlášení

Agrární komora ČR natočila seriál o českých potravinách

  • Zveřejněno: 07.11.2025
Tisková zpráva 6. 11. 2025 – Agrární komora ČR spustila videocyklus s názvem Tři výjimečné příběhy, který je zaměřený na české zemědělství a české potraviny. Na příkladech Všestarské cibule, Chelčicko-Lhenického ovoce a Třeboňského kapra ukazuje, kolik je za kvalitní produkcí práce, starostí a také nezbytných vědomostí.

ZAMĚSTNÁVÁNÍ CIZINCŮ V ZEMĚDĚLSTVÍ V ROCE 2025, 3. část

  • Zveřejněno: 08.11.2025

Hlavním úkolem Klientského centra pro poskytování informací cizincům, zřízeného Ministerstvem vnitra ČR, je co nejlépe pomoci překonat úskalí složité legislativy, která se týká uchazečů o práci u nás ze třetích zemí!