• Zveřejněno: 02.04.2020

Vážení občané,
My, zemědělci České republiky v této složité době, kdy relativně nízká soběstačnost ve výrobě potravin nás všechny znepokojuje, prohlašujeme naši připravenost v navýšení soběstačnosti ve výrobě základních, kvalitních a bezpečných zemědělských komodit jako je

ZELENINA, OVOCE, BRAMBORY
VEPŘOVÉ MASO, DRŮBEŽÍ MASO, VAJÍČKA
A OSTATNÍ KOMODITY, KDE V SOUČASNÉ DOBĚ NEDOSAHUJEME
SOBĚSTAČNOST.

K navýšení je ale nezbytné přizpůsobit naši legislativu, a to zejména zákon o potravinách, zákon o významné tržní síle a zákon o ochraně zemědělského půdního fondu.
Věříme, že nejen naši politici, ale celá naše veřejnost v těchto složitých dobách podpoří naši iniciativu, jelikož jde o výživu českého národa, zajištění soběstačnosti a produkci bezpečných potravin pro náš lid.

Prezidium AK ČR
Ing. Zdeněk Jandejsek, CSc., prezident
Ing. Bohumil Belada, viceprezident
Ing. Josef Kubiš, viceprezident
Ing. Václav Hlaváček, CSc., viceprezident
Ing. Leoš Říha, viceprezident
RNDr. Vladimír Veselý, viceprezident

1.4.2020

 Agrární komora České republiky

  • Zdroj: Agrární komora ČR
Registrací uživatel získá přístup k exkluzivním informacím.
Registrace   |   Přihlášení

10. sjezd OSPZV - ASO

 
1. srpna 2025 se konal 10. sjezd Odborového svazu pracovníků za výživy - Asociace svobodných odborů České republiky, na kterém delegáti rekapitulovali předchozích pět let práce nejen pro své členy, ale současně i pro všechny zaměstnance. Vytýčili hlavní směry své činnosti do budoucna. Připoměli také, že už je to 35 let, co OSPZV-ASO ČR na odborové scéně působí.
 

Na polích přibývá požárů

  • Zveřejněno: 14.08.2025
Vedro a sucho komplikují sklizeň na polích, kde navíc přibývá požárů. Hasiči ve středních Čechách už jich evidují téměř 270, což je o stovku více než loni touto dobou. Hašení ohně na velkých plochách patří mezi nejnáročnější zásahy, čtyři hasiči se už při nich letos zranili. ČT