• Zveřejněno: 23.08.2022

Vážený pane premiére,

v souvislosti s protestem zemědělské veřejnosti proti tomu. jakou zemědělskou politiku současná vláda prosazuje ve Strategickém plánu Společné zemědělské politiky pro Českou republiku na léta 2023-2027, který proběhl dne 8. června 2022, bylo Vám a celé vládě předáno Prohlášení Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy - Asociace svobodných odboru ČR.
V Prohlášení byly vyjádřeny požadavky. které by měly neslýchaně obtížnou a stále se zhoršující situaci všech občanů České republiky pomoci řešit.
Do dnešního dne jsme však neobdrželi reakci jak české vlády, tak ani Vás osobně, jak by měly být uvedené požadavky řešeny.
Doufáme. že situace, v jaké se nachází většina českých občanů včetně jejich názorů Vás i celou vládu natolik zajímá, že se očekávané reakce dočkáme.
Dále se na Vás, pane premiére, obracíme s žádostí o projednáni upraveného Strategického plánu SZP v ČR.  V současnosti probíhá hodnoceni koncepce a jednání s Evropskou komisí o technických parametrech. Vzhledem k tomu. že ministr zemědělství s Odborovým svazem nekomunikuje, žádáme, aby byl upravený Strategický plán Společné zemědělské politiky projednán v Radě hospodářské a sociální dohody ČR.

S pozdravem

Bohumír Dufek
předseda OSPZV-ASO ČR

Přílohy:
Registrací uživatel získá přístup k exkluzivním informacím.
Registrace   |   Přihlášení

Dovážíme moc krmiv a hnojiv z několika málo států, kritizuje EU studie

  • Zveřejněno: 17.04.2024
V naprosté většině zemědělských komodit je EU nezávislá na dovozech ze třetích zemí, Míra dovozů proti celému sektoru činí asi 7,7 procenta, uvádí studie, kterou nechal vypracovat zemědělský výbor europarlamentu. iDNES