• Zveřejněno: 11.12.2018

Jak lidé hodnotí svůj pracovní život? Považují se za spokojenější ženy nebo muži, mladší či starší lidé, osoby samostatně výdělečně činné nebo zaměstnanci?

To se můžete dozvědět za použití Indikátoru subjektivní kvality pracovního života, standardizovaného výzkumného nástroje (SQWLi - Subjective Quality of Working Life index), který vznikl v rámci projektu Kvalita pracovního života.

Můžete si ho vyzkoušet na webových stránkách projektu. Projekt se řešil v letech 2014 – 15 a nyní, v roce 2018, pokračuje.

Tvůrci nástroje SQWLi se inspirovali německým Index Gute Arbeit a rakouským Arbeitsklima Index, kde kvalitu pracovního života sledují už 20 let. Do budoucna by nástroj mohly využívat například podniky nebo odborové organizace ke zjišťování spokojenosti zaměstnanců.

 

 

Registrací uživatel získá přístup k exkluzivním informacím.
Registrace   |   Přihlášení

Evropští i naši politici opět potopili vlastní zemědělce

  • Zveřejněno: 28.03.2024

V Radě EU a Evropském parlamentu probíhá projednávání návrhu na ochranu společného trhu před ukrajinskými, ruskými a běloruskými dovozy obilí, olejnin a dalších komodit. Redakce časopisu AGRObase, který vydává Agrární komora ČR, oslovila poslance Martina Hlaváčka (ANO), který je členem Výboru pro zemědělství a rozvoj venkova Evropského parlamentu, a položila mu několik otázek na toto téma.

Veselé Velikonoce!

Bohatou koledu, měkké pomlázky, barevná vajíčka a hodně zaslouženého odpočinku.