• Zveřejněno: 25.04.2019

Věra Jourová, evropská komisařka pro spravedlnost, spotřebitele a rovnost žen a mužů, navštíví ve dnech 29. dubna až 3. května Českou republiku.

V pondělí 29. dubna přednese úvodní projev na konferenci „15 let v EU – Příběh české ekonomiky“ pořádané u příležitosti 15 let členství ČR v EU. Na konferenci vystoupí i státní tajemnice pro EU Milena Hrdinková, Vladimír Špidla, předseda vlády v době vstupu do EU, prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý, předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula a dále ekonomičtí experti. S výše jmenovanými osobnostmi proběhne od 10:30 do 11:00 společná tisková konference k tématu „Co dalo členství v EU české ekonomice a společnosti“. Registrace médií do pátku 26. dubna 12:00 hod. na magdalena.frouzova@ec.europa.eu nebo 773 914 470.

Večer se komisařka zúčastní recepce k 15. výročí vstupu ČR do EU v prostorách Senátu Parlamentu České republiky.

V úterý 30. dubna se pak setká se zástupci evropských výborů Poslanecké sněmovny a Senátu Parlamentu České republiky. Hlavními tématy budou otázky související s aktuálním děním v EU a volby do Evropského parlamentu.

V 11:30 se komisařka zúčastní tiskové konference k problematice dvojí kvality potravin. Spolu s ní budou přítomni také ministr zemědělství Miroslav Toman, předseda zemědělského výboru Poslanecké sněmovny Jaroslav Faltýnek a Martin Klanica, ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Registrace médií na mikula@psp.cz.

Večer 30. dubna komisařka spolu s předsedou vlády Andrejem Babišem a ministrem zahraničních věcí Tomášem Petříčkem zahájí slavnostní galavečer u příležitosti oficiálních oslav 15. výročí vstupu ČR do EU, který spoluorganizují Zastoupení Evropské komise v ČR a Úřad vlády.

Návštěvu České republiky zakončí komisařka v pátek 3. května účastí na semináři k hybridním hrozbám a dezinformacím organizovaném pod záštitou poslankyně Heleny Langšádlové v prostorách Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

Kontakt

Magdaléna Frouzová, tisková mluvčí Zastoupení Evropské komise v České republice

Tel.: 255 708 259

Mob. tel.: 773 914 470

Email: magdalena.frouzova@ec.europa.eu

Twitter: @ZEK_Praha

  • Zdroj: Evropská komise
Registrací uživatel získá přístup k exkluzivním informacím.
Registrace   |   Přihlášení

Evropští i naši politici opět potopili vlastní zemědělce

  • Zveřejněno: 28.03.2024

V Radě EU a Evropském parlamentu probíhá projednávání návrhu na ochranu společného trhu před ukrajinskými, ruskými a běloruskými dovozy obilí, olejnin a dalších komodit. Redakce časopisu AGRObase, který vydává Agrární komora ČR, oslovila poslance Martina Hlaváčka (ANO), který je členem Výboru pro zemědělství a rozvoj venkova Evropského parlamentu, a položila mu několik otázek na toto téma.

Veselé Velikonoce!

Bohatou koledu, měkké pomlázky, barevná vajíčka a hodně zaslouženého odpočinku.