• Zveřejněno: 03.05.2019
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila v prodejně Tesco ve Frýdku-Místku kuřecí párky z Polska s nižším obsahem masa. V pátek o tom informoval mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

„Výrobce na obalu deklaroval obsah masa 84 procent, laboratorní rozbor SZPI ale prokázal přítomnost masa pouze v množství 74,1 procenta,” uvedl Kopřiva.

Informace na obalu tak uváděla spotřebitele v omyl ohledně skutečného složení potraviny, a tím došlo k porušení Evropského nařízení o poskytování informací o potravinách spotřebitelům a klamání spotřebitele.

Inspekce odebrala vzorek nevyhovující šarže v provozovně společnosti Tesco ve Frýdku-Místku. Jedná se o párky Morliny Berlinky z kuřecího masa v balení 250 gramů, s označením data použitelnosti do 21. dubna. Výrobcem je polská firma Animex Foods.

S prodejcem zahájila SZPI řízení o uložení sankce.

  • Zdroj: Novinky.cz
Registrací uživatel získá přístup k exkluzivním informacím.
Registrace   |   Přihlášení

Evropští i naši politici opět potopili vlastní zemědělce

  • Zveřejněno: 28.03.2024

V Radě EU a Evropském parlamentu probíhá projednávání návrhu na ochranu společného trhu před ukrajinskými, ruskými a běloruskými dovozy obilí, olejnin a dalších komodit. Redakce časopisu AGRObase, který vydává Agrární komora ČR, oslovila poslance Martina Hlaváčka (ANO), který je členem Výboru pro zemědělství a rozvoj venkova Evropského parlamentu, a položila mu několik otázek na toto téma.

Veselé Velikonoce!

Bohatou koledu, měkké pomlázky, barevná vajíčka a hodně zaslouženého odpočinku.