• Zveřejněno: 07.12.2016

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy - Asociace svobodných odborů České republiky je velice překvapen postojem nadnárodního prodejního řetězce Ahold, který v obchodech Albert nedodržuje základní míru slušnosti ke svým zaměstnancům a vyplácí jim mzdu na úrovni hranice chudoby.

Navrhujeme, abyste přestali v tomto obchodním řetězci nakupovat a tak majitele dostali pod existenční tlak v naší republice.

Bankrot obchodů Ahold alespoň  vyčistí trh v České republice a ukáže všem nadnárodním řetězcům, že nebudeme tolerovat podvádění zaměstnanců a ani podvádění občanů, kterým není nabízeno české zboží.

Nechceme být v Evropě zaměstnanci druhé kategorie a ani občané, kteří musí nakupovat podle diktátu těchto řetězců.

 

V Praze, dne 7. 12. 2016

 

                                         Usnesení Výkonného výboru OSPZV-ASO ČR

                                                    

  • Zdroj: OSPZV-ASO ČSR
Registrací uživatel získá přístup k exkluzivním informacím.
Registrace   |   Přihlášení

Dovážíme moc krmiv a hnojiv z několika málo států, kritizuje EU studie

  • Zveřejněno: 17.04.2024
V naprosté většině zemědělských komodit je EU nezávislá na dovozech ze třetích zemí, Míra dovozů proti celému sektoru činí asi 7,7 procenta, uvádí studie, kterou nechal vypracovat zemědělský výbor europarlamentu. iDNES

Prodloužení volného obchodu s Ukrajinou EP schválil, nastavil ale omezení

  • Zveřejněno: 24.04.2024
Europoslanci schválili prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, ovšem s kroky k vyšší ochraně zemědělců v Evropské unii. Dovoz ukrajinských zemědělských produktů do EU bude i nadále pokračovat bez cel a kvót, budou ale platit určitá omezení. Právě ta mají podpořit unijní farmáře, kteří již několik měsíců protestují v mnoha zemích sedmadvacítky. ČTK