• Zveřejněno: 22.09.2016

Ředitelka Sekce zaměstnavatelské SP ČR Jitka Hejduková reprezentovala SP ČR na konferenci Reforma podpory pracovního uplatnění OZP tematicky zaměřené na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením na trhu práce, kterou s podtitulem "Měníme zažité postoje - vracíme zdravotně postižené do života uspořádala Asociace zaměstnavatelů zdravotně postižených ČR pod záštitou místopředsedy Senátu Zdeňka Škromacha.

Na konferenci se diskutovaly otázky  týkající se chráněného trhu práce, jeho sbližování s volným trhem práce a způsoby, jak zlepšit možnost uplatnění osob se zdravotním postižením na volném trhu práce.

Jitka Hejduková ve svém vystoupení upozornila, že se na trhu práce nepotkává nabídka s poptávkou a v současné situaci nedostatku pracovní síly je podle jejího názoru zvláštní, že zůstává 55.000 nezaměstnaných osob se zdravotním postižením.

„V roce 2014 bylo z 629.000 nezaměstnaných 60.000 osob se ZP. Dnes je z 388.000 nezaměstnaných 55.000 osob se ZP, což je alarmující," prohlásila Jitka Hejduková. "Nejsou využívány nástroje aktivní politiky zaměstnanosti, není zaváděn program generační tandem, je nutno zlepšit fungování úřadů práce,“ dodala.

 

 

  • Zdroj: Svaz průmyslu a dopravy ČR
Registrací uživatel získá přístup k exkluzivním informacím.
Registrace   |   Přihlášení

Evropští i naši politici opět potopili vlastní zemědělce

  • Zveřejněno: 28.03.2024

V Radě EU a Evropském parlamentu probíhá projednávání návrhu na ochranu společného trhu před ukrajinskými, ruskými a běloruskými dovozy obilí, olejnin a dalších komodit. Redakce časopisu AGRObase, který vydává Agrární komora ČR, oslovila poslance Martina Hlaváčka (ANO), který je členem Výboru pro zemědělství a rozvoj venkova Evropského parlamentu, a položila mu několik otázek na toto téma.